A Candida méregtelenítés és a súlyvesztés

2013.08.01 21:27

A candidiasis egy olyan állapot, amit a Candida albicans túlszaporodása okoz és számos kellemetlen tünettel jár együtt. Bár ez az élesztőgomba természetes állapotban is megtalálható a béltraktusban, drámai növekedése problémákato kozhat. Többek között eredményezhet krónikus fáradtságot, ízületi fájdalmakat és gyomor-bélrendszeri szorongást is. A Candida diéta támogatói állítják, hogy az étrend követésével nemcsak a szervezet tisztul meg a nem kívánt gombáktól, hanem egyben a felesleges zsírpárnáktól is megszabadulhatunk.

Időkeret és alapelvek
A Candida tisztító diéta három szakaszból áll. Az első szakaszban (két-három hét) a fogyókúrázóknak egy szigorú, méregtelenítő diétán kell átesni. Ebben a szakaszban ki kell iktatni az összes cukrot, alkoholt, feldolgozott élelmiszert, dióféléket, a koffeint és a sajtokat is az étrendből. Ajánlott a vastagbél tisztítása, amit bő folyadékfogyasztással kivitelezhetünk. A második fázisban (4 hét) már fogyaszthatunk hüvelyeseket, keményítőtartalmú zöldségeket és a bogyós gyümölcsöket. Ebben a fázisban véglegesen elpusztítjuk a felesleges Candidát. A végső fázisban az immunrendszer újraépítése a feladat, amit probiotikus termékekkel, joghurtokkal lehet véghezvinni. Azonban a finomított élelmiszereket, a túl sok cukrot egész életünk folyamén kerülni kell, mert a Candida könnyen kiújulhat.

Fogyókúra
A Candida diéta során természetesen beindul a fogyás. Az első hetekben jónéhány kilótól meg fogunk szabadulni, mivel egyre kevesebb szénhidrátban, adalékanyagban és ízfokozóban gazdag étel kerül a gyomrunkban. A fogyás a csökkent kalóriabevitel mellett tehát a feldogozott élelmiszerek kiiktatása miatt is beindul. Ha azonban még több zsírpárnától meg szeretnénk szabadulni, akkor éremes minden második nap min. 30 perc mozgást is végezni.