A fogyókúrás étkezés alapjai 1.

2014.02.07 08:44

Annak ellenére, hogy az egészséges táplálkozás körül hatalmas a marketing kampány, összességében nem túl bonyolult alapelveket nyugszik, amiket mindenki tud követni. Az egészséges étrend nemcsak a fogyókúrában fontos, hanem az izomépítésben is, így érdemes ennek az alapjait elsajűtítani.

1. Egyél zöldséget és gyümölcsöt, ha fogyni akarsz.
Naponta 5 csésze gyümölcsre és zöldségre van szükségünk, mivel ezek teli vannak tápanyagokkal és antioxidánsokkal. Ezek az egészséges, alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek a fogyókúra során nassolásra is kiválóan a magas cukortartalmű ételek helyett.

2. Igyál vizet
A fogyókúrázók gyakran megfeledkeznek arról, hogy a víz nagyon fontos az egészségmegőrzésben, főleg akkor, ha fogyni szeretnénk. Az átlagembernek napi 1,5-2 liter vízre van szüksége, de azt tudni kel, hogy a vesénk 15 liter vizet is képes kezelni egy nap, tehát nincs olyan, hogy túl sokat inni.

3. Ne igyál cukros italokat, ha fogyókúrázol
Törekedni kell arra, hogy elkerüljük a magas cukortartalmú italokat, az ízesített vizeket, a sportitalokat, a hozzáadott cukrot tartalmazó gyümölcsitalokat. Ezek az italok áltláaban üres kalóriákat jelentenek és túlságosan megnövelik a vércukorszintet.

4. Kerüljük a hamis étrendkiegészítőket
Annak ellenére, hogy a fogyókúrás kapszulák ma már egyre divatosabbak, valószínűleg nincs rájuk szükség egy fogyókúrában. Akkor érdemes vitaminokat vagy ásványi anyagokat szedni, ha tápanyaghiányunk van, de a fogyókúrás tablettákat kerülni kell, mert ezek nem segítenek a fogyási célok gyorsabb elérésében.