25 fogyókúrás tipp 1.

2014.05.05 19:41

Néha néhány egyszerű tippel is megszabadulhatunk a felesleges kilóinktól. Most sorra vesszük, hogy milyen apró trükkökkel lehet még eredményesebbé tenni a fogyókúránkat.

1. Koncentrálj a táplálkozásra. Ha újra formába szeretnél jönni, akkor nagyon fontos a táplálkozás megtisztítása az egészségtelen ételektől. Tisztában kell lenni azzal, hogy a fogyás 75%-a az étkezéstől függ és csak a maradék 25%-ot befolyásolja a mozgás.

2. Reális célokat tűzz ki magad elé. A nagy célt időbe telik elérni, azonban a kis célok rövidebb idő alatt elérhetőek, így a sikerélmény is hamarabb érkezik meg, ami a későbbiekben növeli a kitartásunkat, a motivációnkat. Például, ha szeretnénk 10 kilótól megszabadulni, akkor döntsük el, hogy ezt két-három hónap alatt kivitelezzük, így heti rendszerességgel elég lesz 1-1,5 kilogrammtól megszabadulni.

3. Kezdj el rendszeresen sportolni. Vegyél egy havi naptárat és minden napot jelölj rajta pirossal, ha kimaradt egy edzés. Három piros nap egymás után azt fogja jelezni, hogy most már itt az idő az újbóli sportolásra.

4. Vásárolj kisebb tányérokat. A kisebb adagokkal csökkenteni lehet a teljes kalóriafogyasztást. A legújabb kutatások megállapították, hogy a nagy adagok, a nagy tányérok túlevéshez vezethetnek akkor is, ha az étel nem feltétlenül jó ízű.

5. Tedd elkerülhetetlenné az edzést. Ha nem vagy elég motivált, akkor vásárolj havi bérletet egy fitness terembe, mert így kénytelenek leszünk rendszeresen lejárni, hogy ne érezzük kidobott pénznek a bérletet.