Fogyókúrás étellista

2014.03.05 08:41

A fogyókúra csak úgy kivitelezhető, ha egészséges életmódbeli változtatásokat hajtunk végre, illetve, ha kitartunk a diétás terveink mellett. Nagyon fontos, hogy a fogyókúra során is törekedjünk az egészséges ételek fogyasztására, amely között meg kell említeni a teljes kiőrlésű gabonákat, a gyümölcsöket, a zöldségeket, az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket és a sovány fehérjeforrásokat. Azonban vannak olyan ételek, amik kifejezetten előnyösek a fogyókúrában, mivel növelik az anyagcserét és fokozzák a súlycsökkenést.

A magvak
A megfelelő típusú zsír kiválasztása fontos, ha meg akarunk szabadulni a nem kívánt zsírpárnáktól. Az egyszeresen telített zsírok növelik a bazális nayagcserét, így a fogys is gyorsabb lesz. A diófélék, a mandula teli vannak ilyen típusú zsírokkal. A mandula ráadásul gazdag magnéziumban, így segít az izomépítésben is.

A fehérjék
A fehérjében gazdag étrend is fokozza a fogyókúra eredményességét. A tojás például egy igen jó fehérjeforrás, ami gazdag aminosavakban, amik az izomépítésben játszanak szerepet. Ha nincs magas koleszterinszintünk, akkor egy nap meg lehet enni egy egész tojást főzve. Más egészséges fehérjeforrások közé tartozik a bőr nélküli csirkehús, a halak, a bab és a lencse is.

Szójás ételek
A szójás ételek is kapcsolódnak a fokozott zsírégetéshez. A szója gazdag rostban, fehérjében és antioxidánsokban.

Alma
Azok a nők, akik naponta három almát elfogyasztanak, több zsírtól képesek megszabadulni, mint akik nem eszik ezt a gyümölcsöt. Az alma ugyanis gazdag rostokban és vízben, ami eltelít és megakadályozza a túlevést.