Fogyókúrás tippek

2014.04.15 12:59

A fogyókúra sokszor nehéz és egyáltalán nem szórakoztató, de azért nem kell kínzásnak lennie. Érdemes a következő tippeket kipróbálni, hogy némiképp egyszerűbbé tegyük a fogyókúrát. Ezekkel a tippekkel a fogyókúrát könnyen beépíthetjük a napi rutinunkba.

1. Legyen fókuszban a táplálkozás: ahelyette, hogy drámáznánk azon, hogy mi eszünk, próbáljunk teljesen az adott étel elfogyasztására koncentrálni. Nagyobb valószínűséggel fogjuk túlenni magunkat, ha nem 100%-osan az étkezésre koncentrálunk, anem közben tévét nézünk, vezetünk vagy telefonozunk. Akkor is, ha egyedül eszünk, próbáljuk meg tartani azt, hogy az asztalnál étkezünk.

2. Ne sóvárogjunk az ételek után. Szintén hasznos tipp, ha az ételek után sóvárognánk, akkor el kezdünk valami mást csinálni. Ahányszor megéhezünk egy kis csokira, érdemes telefonon vagy interneten csevegnünk egy keveset, mivel így a sóvárágás mérséklődik.

3. Legyünk óvatosak az akoholtartalmú italokkal, mert ezek segítenek a megsokszorozni a kalóriabevitelt. Az alkoholtól ráadásul csak még éhesebbek leszünk, hiszen elsavasítja a gyomrot, ezért nem érdemes rendszeresen fogyasztani, ha fogyókúrázunk.

4. Aludj eleget. Próbáljunk meg lefeküdni időben és eleget aludni. Ez nemcsak abban segít, hogy jobb hangulatunk legyen, ganem abban is, hogy több energiát fektessünk a munkánkba.

5. Nassolj okosan és felejtsd el az automatákat. A reggeli és ebéd között ne nassoljunk egészségtelen ételeket. Hanem válasszunk inkább gyümölcsöket, magokat stb.