Hogyan ismerjük fel a rejtett cukrokat? 1.

2014.10.15 10:06

Tudod, hogy mennyi cukrot fogyasztasz naponta? Nyilván nem csak azt kell itt számolni, hogy mennyi cukrot raksz te mgad az ételekhez. Az úgynevezett “rejtett” cukrokról beszélünk, amelyeket az italainkba és készételeinkbe rejtenek el. Éppen ezért nem véletlen, hogy egy nemrégiben készült amerikai kutatás arra a következtetésre jutott, hogy 3,2 csésze cukrot fogyasztunk hetente. Úgy, hogy az American Heart Association jelentésében 6 teáskanál szerepel naponta.

Távolítsuk el a legrosszabb cukrokat!
Ha aggódunk az elfogyasztott cukormennyiség iránt, akkor a napi bevitelét egy igen egyszerű lépéssel vágjuk el: hagyjuk abba a cukrozott italok fogyasztását. Számos olyan ital van ugyanis, amely nagyon könnyen tönkreteheti a diétát, mivel teli van halmozva különféle cukrokkal. Az ízesített vizek, a gyümölcslevek és a szénsavas üdítőitalok a legrosszabb elkövetők. Gondoltunk már arra, hogy mennyit spórolhatnánk és, hogy milyen sok kilótól szabadulhatnánk meg, ha elhagynánk ezeket az italokat? A válasz igen meglepő lenne.
Szintén fontos megszabadulni a cukrozott teáktól, a gyümölcslevektől, a turmixoktól, amelyekről tudható, hogy teli vannak cukrokkal vagy más édesítőszerekkel. Legyünk okosak, és válasszuk folyadékpótlásra a vizet, a natúr teákat. Ezzel máris nagyon hatékonyan csökkentettük a napi cukorbevitelt és ettől bizony könnyedén érezhetjük magunkat karcsúbbnak is, sőt kevésbé leszünk feszültek a nap folyamán is.