Hogyan lehet eredményesen fogyni?

2014.11.24 10:21

A fogyás rendkívül nehéz, ha azt érezzük, hogy megfosztjuk magunkat valamitől. Azonban a súlycsökkentő gyógyszerek sem a legjobb megoldások, ha azokat nem egy kiegyensúlyozott étrendbe illesztjük be. A legjobb, ha ezek a fogyást segítő táplálékkiegészítők egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendhez párosulnak. Ezenfelül mindig fontos figyelni a táplálkozási tanácsadók és a dietetikusok, illetve orvosok tanácsaira is, mert bizonyos kiegészítők károsan is hathatnak az egészségünkre.
Azonban azt is fontos tudni, hogy a fogyás segíthet bizonyos feltételek, betegségek keelésében is, mint például a cukorbetegség, a hátfájás, a gerinc rendellenességek, a térd vagy lábak fájdalma, illetve a szívbetegség. A fogyás mértéke persze mindig függ az adott személy egészségi állapotától, ami magába foglalja a tömeget, az egészségét, a kalóriabevitelét, a korát, a nemét, az életmódját, a stressz-szintjét és a napi rutinját is.
A statisztikák szerint csak Amerikában mintegy 50 millió ember próbálkozik valamilyen diétával és ennek csak az 5%-a lesz képes némi súlyt elveszíteni. Ennek az az oka, hogy a legtöbb ember gyorsan szeretne megszabadulni a felesleges testsúlyától, ami csak a legritkább esetekben hoz tartós eredményt. A legfontosabb tehát az, hogy ne hirtelen akarjunk sok kilótól megszabadulni, hanem inkább várjunk türelmesen, viszont így tartós eredményekre számíthatunk.