Italok, melyek nem rombolják le a diétádat 1.

2015.01.12 08:47

Amikor a fogyókúrád alatt a barátaiddal egy bárban kötsz ki, akkor bizonys alaposan át kell gondolnod, hogy mit is rendelj pontosan, hiszen nem mindegy, hogy mennyi kalóriát viszel be ilyenkor a szervezetedbe. Ha azt szeretnéd, hogy a fogyókúrád itt is kitartson és ne sérüljön, akkor nyilván le kell mondanod a jól bevált, biztonsági italokról, a rumos kóláról, a sörökről vagy a nagy kalóriatartalmú koktélokról, mivel ezek általában csak a holnapi lelkiismeretfurdaláshoz elegendőek.
De persze nem kell, hogy túlságosan szigorú légy magdhoz, hiszen a fogyókúra sikerességéhez hozzátartozik, hogy jól érzed magad, hogy társasági életet folytatsz, tehát semmi baj nincs azzal, ha egy-egy este egy bárban töltöd az időd, csupán arra kell figyelni, hogy milyent italt választasz, illetve, hogy abból mennyit fogyasztasz, mivel így a diétád sem fogod tönkretenni.

Pezsgő és habzóbor
A pezsgő és más habzóborok körülbelül ugyanannyi kalóriát tartalmaznak, mint a hagyományos borok, 115 kalóriát poharanként. Persze a pezsgőnek nagy előnye van a borral szemben: habzik. Amikor pedig a hab eltűnik, akkor sokkal kevesebb folyadék marad a poharunkban. Kevesebb pezsgő a pohárban pedig kevesebb kalóriát jelent a gyomorban. Tehát ha a pillanat pezsgőért kiált, akkor ne habozzunk, rendeljünk egy pohárkával, viszont csakis a száraz fajtából. A pezsgőt tehát be lehet illeszteni egy-egy fogyókúrába.