Kókuszolaj pirulák a fogyáshoz

2014.08.12 20:11

A többség számára a fogyókúra komoly kihívást jelent és gyakran változó sikerrel jár. Míg sokan különféle csodaszerekhez fordulnak, addig vannak, akik a kókuszolajra esküsznek. A kókuszolaj mellett már számos tudományos érv szól, hogy segít a fogyásban, hogy hatékony támogatást jelent a zsírégetésben.

Kókuszolaj
A kókuszdió különféle táplálkozási profilt kínál, mint más gyümölcsök. A College of Los Angeles kutatói megállapították, hogy a kókuszdiót a botanikusok legtöbbször nem egyszerűen gyümölcsként, hanem csonthéjasként emlegetik. Mivel a kókuszolaj nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, így igen jelentős a különbség a kókuszdió és az egyéb növények között. A kókuszolaj zsírsavjainak háromnegyede közepes szénláncú zsírsav, amelyeknek köszönhetően a kókuszolaj kiválóan alkalmazható a fogyókúrákban is.

A közepes láncú zsírok
Dr. Bruce Fife rámutat arra, hogy a közepes láncú zsír a legfontosabb a fogyás tekintetében. Közepesnek azért nevezik, mert 8-14 szénatomból épül fel és ennek köszönhetően számos pozitív hatása van az emberi szervezetben. Fife megjegyzi, hogy a kókuszolaj zsírsavjai nemcsak a fogyásban tudnak segíteni, hanem abban is, hogy a gombás fertőzéseket leküzdhessük, illetve, hogy javítsuk a szív- és érrendszerünk egészségét.

A zsír oxidációja
A különbség az, hogy a test a közepesen hosszú szénláncú zsírok elégetéséhez zsírt éget el, viszont a folyamat végén nem zsír rakódik le, hanem energia szabadul fel. Dr. Fife kifejti, hogy a legtöbb zsír diffundál a belekből a limfatikus rendszerbe, mielőtt lassan eléri a vérkeringést, a közepes szénláncú zsírsav azonban közvetlenül a bélből a májba kerül, ahol ezután azonnal oxidálódik, ennek köszönhetően pedig nem eredményez zsírpárnákat.