Milyen formában lehet a glükomannánt fogyasztani, ha fogyni szeretnénk?

2014.07.03 18:01

A glükomannán, az ördögnyelv kivonata az idei nyár fogyókúrás szenzációja. Igen hatásos és látványos eredményeket lehet vele elérni. De hogyan is kell használni, hogy a leginkább fel lehessen használni fogyókúrás előnyeit?

 

1. lépés

Adjunk 1 gramm glükomannán port nagy mennyiségű vízhez és oldjuk fel. Ezt a folyadékot naponta háromszor fogyasszuk. A glükomannán ezenfelül jól keveredik a joghurttal, a mártásokkal is, ezekbe is bele lehet szórni tehát. Arra azonban nem árt figyelni, hogy mindig por formájában fogyasszuk, mert tablettaként komoly kockázatokat is jelenthet a szervezetben.

 

2. lépés

Együnk olyan ételeket, melyek ördögnyelvből készülnek, például shirataki tésztát. Forraljunk vizet, abban főzzük meg a tésztát és tálaljuk kedvenc tésztaszószunkkal vagy zöldségekkel.

 

3. lépés

Mindig igyunk meg 2,5-3 dl vizet, miután elfogyasztottunk nagyobb mennyiségű glükomannánt, nem számít, hogy azt milyen formában tettük, mert ezek a rostok képesek blokkolni az emésztést, ha nem iszunk vele eleget.

 

4. lépés

A legjobb, ha étkezés előtt 15-30 perccel fogyasztjuk el az ördögnyelv kivonatokat, éppen azért, mert így már némiképp eltelítődünk, mire el kezdenénk enni. Ezenfelül így meg lehet előzni a vércukorszint változásait is. A puffadás is elkerülhető, ha étkezés előtt fogyasztjuk az ördögnyelv kivonatokat.