A fügekaktusz fogyókúrás és egészségügyi előnyei

2014.06.12 08:57

A fügekaktusz gazdag forrása az ásványi anyagoknak, főleg a mangéziumnak és a káliumnak. Mindkét ásványi anyag fontos szerepet játszik azon enzimek aktiválásában, melyek hozzájárulnak a szervezet funkcióinak zavartalan működéséhez. Tehát a fügekaktusz tápanyagainak köszönhetően elősegíti a szénhidrát, a zsír, illetve a fehérje anyagcserét, illetve fokozza a szervezet energiatermelését. A fügekaktusz ezenfelül igen hatékony a szívverés támogatásában és segít a megfelelő ideg- és izomműködés fenntartásában is. Ezenfelül hozzájárul a DNS és az RNS védelméhez is. Egy csésze friss fügekaktusz 127 mg magnéziumot tartalmaz, ami körülbelül 32%-a az ajénlott mennyiségnek, illetve 328 mg káliumot, ami 10%-a a napi ajánlott adagnak.
Ezenfelül a fügekaktusz igen sok kalciumot is tartamaz, amiről köztudott, hogy létfontosságú a csontok és a fogak karbantartásához. Ez az ásványi anyag segít megelőzni a csontritkulást is.
A fügekaktuszt azonban leggyakrabban mégis fogyókúrás célokkal használják. A fügekaktusz mindössze 61 kalóriát tartalmaz, 0,76 gramm a teljes zsírtartalma, viszont nagyon nagy mennyiségben tartalmaz diétást rostot, amit azért lehet fogyókúrás céllal használni, mert képes eltelíteni a gyomrot és hosszantartó teltségérzetet eredményez. Éppen ezért a fügekaktusszal hatékonyan be lehet indítani a zsírégetést, kiválóan lehet használni a fogyókúrához.