A szív egészsége és a fogyás 1.

2014.11.28 08:01

Az elhízás egyre gyakoribbá válik és most másr azt lehet mondani, hogy járványszintűvé válik, ami miatt az emberek a legkülönfélébb degeneratív betegségekben szenvednek, ideértve a szívbetegségeket, amelyek vezető okai a halálozásoknak a nyugati országokban. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma kiadott jelentései azt mutatják, hogy az amerikaiak 331-gyel több kalóriát fogyasztanak egy nap, mint a harminc évvel ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy hetetne plusz 2317 kalória kerül a szervezetükbe, ami körülbelül évente 34 kiló halálos testzsírt jelent.
A testnek azonban megvan a csodálatos képessége, hogy meggyógyítsa magát, illetve, hogy visszafordítsa a táplálkozási szokások negatív hatásait, azonban ettől függetlenül nagyon fontos lenne odafigyelni arra, hogy ha testsúlyproblémával küzdünk, akkor fogyókúrázni kell, nemcsak azért, hogy jobban nézzünk ki, hanem azért is, mert bármilyen mértékű fogyással a szívproblémák kockázata is jelentősen csökkenthető.

Tipp: Növeljük a kalcium bevitelét, hogy segítsük a súlyleadást
Az American Journal of Clinical Nutrition tanulmánya azt mutatja, hogy azok az egyének, akiknek a legmagasabb a kalciumbevitelük a tejből ás társaiból, átlagosan 6 kilogrammot tudnak fogyni körülbelül 2 év alatt. A tanulmány résztvevői napi 600 mg kalciumot fogyasztottak tejtermékekből, amelyek körülbelül napi 3 dl tejnek felelt meg.
Fontos megjegyezni, hogy ha fogyni szeretnénk, akkor semmiképpen se kalcium kiegészítőket szedjünk, mert ezt a szervezet csak nagy nehézségek árán képes felszívni. Illetve ügyeljünk arra is, hogy együnk sok K-vitamint, ami képes a vérből kiszedni a kalciumot, segíti annak felszívódását, így a kalcium nem tapad meg az artériákon.