A zöldkávé kapszula fogyasztó hatásáról

2013.07.16 15:38

A zöldkávét úgy harangozták be, mint egy forradalmian új súlycsökkentő terméket, ami anélkül olvasztja le a zsírpárnáinkat, hogy életmódunkban jelentős változtatást kellene végrehajtani. Bár ez igen jól hangzik, mégis túl szép lenne, ha egy egészségtelen életmóddal is meg lehetne szabadulni a túlsúlytól. Ennek ellenére a zöldkávé valóban hatékony fogyasztószer lehet, ha megfelelően használjuk.
Nem véletlen, hogy a zöld kávébab népszerűsége ilyen hirtelen megugrott, miután szerepelt Dr. Oz Showjában. Miután a tudósok kétségbe vonták hatásosságát, Dr. Oz saját kísérletet végzett: 100 női önkéntes kezdte el használni a zöldkávét, akik átlagosan két kilótól szabadultak meg két hét alatt. A nők, akik placebot kaptak, nem fogytak ez idő alatt.

De mi is pontosan a zöldkávé?
A zöldkávé nyers kávébab, amit nem prököltek meg. A zöld kávébabban nagy mennyiségű klorogénsavat találunk, ami lassítja a glükóz kibocsátását a szervezetben étkezés során és így elősegíti a fogyást. Amikor azonban a kávét megpörköljük, akkor értékes klorogénsav tartalma elvész. Leggyakrabban a zöldkávé kivonatát, a klorogénsavat kapszulákban értékesítik.
Már több tanulmány is igazolta hatákonyságát. Egy kísérletben három csoportban hat héten át adagoltak eltérő dózisú klorogénsavat az egyes személyeknek. A résztvevők nem változtattak étrendjükön, mégis 22 hét alatt átlagosan 17 kilóval lettek könnyebbek. Más vizsgálatok így úgy látják, hogy a zöld kávébab máküdik, azonban nagyon fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk és rendszeresen mozogjunk emellett, mivel csak így őrizhetjük meg egészségünket.