20 fogyókúrás tipp 1.

2014.03.26 10:58

Egyél kevesebbet, edz többet. Ez az egyszerű megoldás, ami bárki számára választ ad a fogyókúrás kérdéseire. De ha valóban ilyen egyszerű lenne, akkor bizonyára sokkal több ember lenne jó formában. Nemrégiben kiderült, hogy néhány más tényező is szerepet játszik a zsírégetésben. Próbáljuk ki ezt a 20 tippet, köztük jónéhány fel fogja gyorsítani az anyagcserénket és elindítja a soványság felé az utat.

Felejtsd el a nassolást!
Igen, néhány ember élvezi a napi többszöri étkezést, sőt még ezek között rendszeresen nassol is. Azonban a Purdue Egyetem kutatói megállapították, hogy a nassolási metódus szabotálhatja az erőfeszítéseinket. Ez azért van, mert az átlagos snack kalóriatartalma 200 körül mozog, de akár 600 is lehet. Ha problémád van az étkezés méretével, akkor inkább egyél többet, de csökkentsd a nassolások számát.

Tudd, hogy mennyit ettél!
Az energiaelosztás első része egyszerűen azon múlik, hogy mennyi tápanyagot viszel be a szervezetedbe. De sajnos a legtöbb ember ezt igen rosszul csinálja. A kutatók rámutattak arra, hogy a legtöbb ember meglehetősen alulértékeli azt, hogy mennyit eszik, néha akár 50%-kal is. Számos mód van arra, hogy kiszámold, hogy mit és mennyit ettél, de bármelyik rendszert is használd, nagyon fontos, hogy számolj a konzisztenciával és akuranciával is.

Iktasd ki a folyékony kalóriákat!
Akarod tudni az igazságot? Az italok 65%-a túlságosan sok kalóriát tartalmaz. Ezek ráadásul nem is telítenek el, éhesen hagynak és mivel teli vannak cukorral, ezért meglepő módon hizlalnak is.