Egy fogyókúrás ital

2015.09.03 08:51

A fogyókúránkat nagymértékben leegyszerűsíthetjük, ha a diétánkba egy fogyókúrás italt is beiktatunk, mivel ha jól választunk, akkor az nemcsak a gyomor eltelítésében vesz részt, hanem segít abban is, hogy beinduljon a zsírégetés. Tehát ha azt vesszük, akkor egy jól megválasztott fogyókúrás italnak dupla haszna van. A következőkben megostunk egy receptet, ami sok ember számára bizonyult már hatékonynak.

Hozzávalók:
egy közepes méretű citrom leve
fél grapefruit leve
1,5 teáskanálnyi fahéj (használhatunk egész és őrölt fahéjat is vagy a fahéjat lehet helyettesíteni őrölt gyömbérrel is.
2 evőkanál almaecet
1 csésze gyömbér tea (érdemes egyszerre egy egész literrel elkészíteni, hogy ne kelljen minden reggel újat főzni - ehhez nyolc vékony szelet gyömbért kell leforrázni és 1520 percig áztatni).
1/2 csésze nyírfacukor (ezt a gyömbér teában érdemes elkeverni, amíg az még meleg)
1 pohár tisztított csapvíz, forrásvíz vagy desztillált víz.

Elkészítése
Ha egy liter gyömbér teát lefőztünk, akkor abból vegyünk ki két csészét és keverjük el benne a nyírfacukrot, amíg az még meleg.
Készítsük elő az összes többi hozzávalót és keverjük bele a teába.
Igyunk meg ebből a keverékből minden reggel egy csészével még az étkezés előtt éhgyomorra, hogy már korán reggel beinduljon az anyagcsere és fokozódjon a zsírégetés.

Az italban a citrom csökkenti a gyulladást és támogatja a szervezet méregtelenítését, így a zsírok kiadása is könnyebbé válik. A grapefruit hasonló feladatot tölt be, míg a fahéj és a gyömbér a testhő megemelésével bomlasztja szét a zsírcseppeket.