Ételek, amelyek felpörgetik az immunrendszered

2016.01.11 12:05

Az alternatív gyógyászat az egyes élelmiszereket igen hasznosnak tartja az immunrendszer erősítésére, illetve a megfázás és influenza megakadályozására. Azonban ne feledjük, hogy eddig ezen állításokat nem támasztották alá tudományosan, így bár van néhány kutatás, amely megerősíti, hogy ezek az élelmiszerek segítik az mmunrendszer működését, mégis további vizsgálatokra van szükség.

Magas cintartalmú élelmiszerek
A cink egy nélkülözhetetlen ásványi anyag, amely részt vesz bizonyos immunsejtek termelésében. A Ntional Institutes of Health arra figyelmeztet, hogy már az enyhén alacsony cinkszint a szervezetben is képes csökkenteni az immunrendszer működését. Íme néhány a legjobb cinkforrások közül:
-osztriga
-főtt bab
-kesudió
-korpa
-csicseriborsó

Magas karotintartalmú élelmiszerek
Egy másik típusú antioxidáns, a karotinoidok a pigmentek egy osztálya, amelyek természetesen megtalálhatóak számos növényben. Amikor fogyasztjuk őket, a karotinoidok vitaminokkal alakulnak, olyan tápanyagokkal, amelyek segítenek szabályozni az immunrendszert. Vegyük sorba, hogy mely élelmiszerekkel tudjuk növelni a karotinoidok mennyiségét a szervezetben:
-sárgarépa
-kelkáposzta
-sárgabarack
-papaya
-mangó