Fogyókúrás tippek futóknak

2015.11.02 08:58

A futás talán a fogyás leghatékonyabb módja, de ez sem jelenti, hogy csodaszerrel van dolgunk. Sőt a futás elkezdése során még néhány kilóval gyarapodhatunk is, hiszen a testzsírt izom váltja fel, ami sűrűbb és nehezebb, mint a zsír. De ha összehangban van a futó és betartja az egészséges táplálkozás alapelveit, akkor szó szerint képes leolvasztani magáról a felesleges kilókat. Íme a legjobb statégiák a futók számára, akik fogyni szeretnének:

1. Erősítő edzések
Az erősítő edzés során nemcsak további kalóriákat tudunk elégetni, de a megnövekedett sovány izomtömeg fejlesztésével javíthtjuk a futási teljesítményt is, így képesek leszünk arra, hogy gyorsabban és hosszabban fussunk, ami által már a futással is több kalórát fogunk elégetni. Az erőnléti edzések segítenek megakadályozni a futás során keletkező sérüléseket is, így képesek leszünk arra is, hogy fenntartsuk az elöteleződésünket, illetve, hogy sérülésmentesen gyakorolhassuk ezt a sportot.

2. Oszlassuk el helyesen a napi kalóriabevitelt
Még mindig jobb, ha több kis étkezést és nassolást iktatunk be egy nap során, mintha egy hatalmas reggelit, ebédet és vacsorát ennénk. Ilyen esetben csökken a kísértés, hogy mértéktelenül mindent megegyünk, illetve az emésztésünk is javul, mivel nem kell a gyomrunknak nagyobb adagokkal megbírkóznia az éhezési fázisok között.

3. Együnk sok nem keményítőtartalmú zöldséget
Cél, hogy néhány zöldséget - paradicsom, sárgarépa, cukkini, spenót és más zöldségek - minden étkezéshez fogyasszunk. Ezek ugyanis teli vannak rostokkal, így elégedettek leszünk, jóllakottak, ami csökkenti a kísértést aziránt, hogy túl sokat egíyünk vagy, hogy az étkezéseket édességgel zárjuk.