Határozott válaszok a fogyókúrás kérdésekkel kapcsolatban

2015.03.31 11:38

Ahogy belépünk egy új évbe, a zsírégetés és a fogyás nagyon sok ember számára az első számú prioritássá válik. Ez egy jó hír. De akkor mi is a probléma? Van egy csomó zavar, az emberek sokszor nem tudják, hogy hogyan is kell egészségesen veszteni a súlyukból. Itt van egy nagyon fontos zsírégető kérdés, ami segít ebben eligazodni.

Számít a fogyásban az edzés típusa?
Egy talk showt nézve általában azt tapasztaljuk, hogy egy “egészségügyi szakembert” szólaltatnak meg, aki arról szónokol, hogy nem számít, hogy milyen testedzési forma mellett döntesz, amikor fogyni szeretnél, az kell csak, hogy aktív maradj és, hogy egyre aktívabb legyél. Persze azzal tisztában kell lennünk, hogy a gereblyézés vagy a nagytakarítás hosszú távon nem fog segíteni minket megszabadítani a felesleges súlyunktól.
Azzal fontos tisztábn lenni, hogy annál több kalóriát égetünk el egy nap, minél ngyobb a bázis anyagcsere sebessége, valamint a napi tevékenység kalóriaigénye. Ez a számo azonban nagymértékben függ az adott tevékenység intenzitásától, nehézségétől. De melyek is ezek a faktorok? Tudni kell, hogy minden testedzési forma másképpen befolyásolja az agyunkat, a májunkat, az izmainkat és az egyéb belső szerveinket, ami azt jelenti, hogy más mértékben is képes azokra hatást gyakorolni, illetve más mértékben segít a fogyásban. Tehát igen, számít.