Hogyan fogyjunk le a grapefruitlével?

2013.06.26 16:33

Dr. Kelly D. Brownell 1930-ban alapította meg az úgynevezett grapfruit diétát, ami egyre népszerűbbé vált a fogyókúrázók körében. A diéta lehetővé tette az embereknek, hogy nagy mennyiségű súlyt veszítsenek rövid idő alatt: 12 nap alatt akár 5 kilogrammtól is megszabadulhattak. Évtizedekkel később a fogyókúrázók ugyanezt a diétát hasonló célokból használják. Bár a grapferuit önmagában való fogyasztása nem eléggé egészséges és ez a diéta nem is ígér hosszú távú hatásokat, azért azt el kell ismerni, hogy az egészséges étrend grapefruittal való kiegészítésével igen hatékony eredményeket érhetünk el - egészségesen. Persze érdemes orvosunkkal is egyeztetni e diéta alapelveit, hogy ő megállapítsa, hogy miként érdemes foglalkozni vele.

1. lépés
Vásároljunk közel 8 liter grapefruit levet. (Nagyon fontos, hogy hozzáadott cukortól mentes legyen!). Ezt az adagot osszuk el 12 adagra és annyit igyunk meg egy nap alatt.

2. lépés
A reggelihez igyunk meg 2,5 dl grapefruit levet. Ehhez válasszunk két tojást és ha kedvünk tartja még két szelet bacont is ehetünk hozzájuk.

3. lépés
Az ebéd mellé is igyunk meg 2,5 liter grapefruit levet. Az ebéd salátás legyen és egy kevés fehér húst is ehetünk a kedvenc salátánk mellé. (Kerüljük a zsíros önteteket!).

4. lépés
Készítsük el a vacsorát, ami tartalmazhat főtt vagy sült húst vagy halat. Kínáljuk ezt salátával. A húst fűszeres vajban süssük ki, hogy még zamatosabb legyen. Vacsora után igyunk meg 2,5 dl grapefruitlevet és zárjuk az étkezést egy csésze forró zölt teával.

5. lépés
Ha este valami rágcsálnivalóra vágyunk, akkor érdemes egy kevés sovány tejjel enyhíteni ezt a vágyunkat. Ébredéskor nyissuk meg újra a grapefruitleves ciklust és folytassuk ezt 11 napon át.