Hogyan fogyjunk le a vörösáfonyával?

2013.08.28 17:58

A vörösáfonya egy igen hatékony fogyókúrás szer, mivel egy csésze cukrozatlan áfonyalé mindössze 116 kalóriát tartalmaz. Az áfonyalében ezenfelül számos olyan szer található, amik igen hatékonyak a súlypárnák eltüntetésében. A vörösáfonyát természetes vízhajtóként is fel lehet használni: eltávolítja a szervezetből a zsírsavakat, a felesleges vizet és a méreganyagokat is.

Fogyni a vörösáfonyával
1. Vásároljunk tiszta áfonyalevet. A hozzáadott cukrot tartalmazó termékek nem fogják beindítani a fogyást, így azokat mindenképpen kerüljük el. A tiszta, 100%-os áfonyalé azonban igen hatékony a fogyásban, így fontos, hogy alaposan ellenőrizzük az összetevők listáját.

2. A tiszta vörösáfonyalevet is mértékkel kell fogyasztani. A felnőttek esetében napi 2-5 dl az ajánlott mennyiség, ez már igen hatékony. Ekkora mennyiségben teljesen biztonságos a fogyasztása, túlzott mennyiségben fogyasztva azonban gyomor- vagy bélrendszeri panaszokat vagy hasmenést eredményezhet.

3. Kövessünk egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, mert a vörösáfonya önmagában kevés ahhoz, hogy beindítsa a fogyást. Életmódváltásra is szükség van.

Tippek
Ha a vörösáfonya levét túlságosan intenzívnek vagy kesernyésnek találjuk, akkor érdemes vízzel hígítani, mert így könnyebben meg tudjuk majd inni, még akkor is, ha nem annyira szeretjük az ízét.
Konzultáljunk kezelőorvosunkkal, mielőtt el kezdenénk a vörösáfonyát rendszeresen fogyasztani vagy, mielőtt vörösáfonyát tartalmazó kiegészítőkhöz nyúlnánk, ugyanis ez a gyümölcs bizonyos készítményekkel kölcsönhatásba léphet.