Milyen betegségek akadályozzák meg a fogyást? - Candida és a következmények

2015.05.07 11:26

A Candida egy élesztőgomba, ami természetes és egészséges állapotban is megtalálható a bélflórában, gond csak akkor van vele, ha a bélflóra egyensúlya egy betegség vagy egyéb problém követketében felborul, mert ilyenkor a Candida túlszaporodik és az úgynevezett candidiasist vagy Candida fertőzést idézi elő. A candidiasis számos tünetet képes produkálni, de többek között azt is megnehezíti, hogy könnyedén elérjük az ideális testsúlyunkat. De mégis miért van ez?

Pajzsmirigy
Amikor a Candida törzsek megnövekednek, akkor invazívvá válnak, ami azt jelenti, hogy a bélfalon apró lyukakat hoznak létre. Carolyn Dean, orvos és természetgyógyász szerint az invazív Candida törzsek ilyenkor méreganyagokat bocsájtanak ki a véráramba ezeken a lyukakon keresztül, amely allergiás reakciókat, gyulladásos állapotokat idéz elő a szervekben és a szövetekben. A gyulladások befolyásolják a pajzsmirigy működését is, annak alulműködését idézheti elő, így csökken a szervezet azon képessége, hogy megfelelően égesse el a zsírt, ami miatt a fogyás is nehezebbé válik.

Hatások
A szervezet egyik válasza a gyulladásokra a felelseges folyadék visszatartása, amivel képes semlegesíteni ezeket a gyulladásokat. A folyadékvisszatartás narancsbőrt és súlygyarapodást eredményezhet. Ezenkívül a Candida túlszaporodása elősegíti a bél elgázosodását, ami puffadást okoz, ez pedig megnöveli a derékbőséget akkor is, ha egy alacsony kalóriatartalmú étrendet követünk. A Candida néhány mellékterméke is blokkolja a hormonális receptorokat, amelynek a következménye szintén az, hogy a megfelelő zsírégetés blokkolva van, ez pedig megnehezíti a fogyást.