Nem olyan tested van, amilyet szeretnél

2013.12.06 11:29

Már helyesen étkezünk, szedünk rendszeresen táplálékkkiegészítőket és még sportolunk is, azonban mégsem mennek le az utolsó kilók. Mi lehet a baj a fogyókúrámmal?
Gyakran történik meg ez a probléma és ilyenkor általában a genetikával magyarázzák a fogyási képtelenséget. Valójában azonban négy ésszerű magyarázat van, hogy miért nem haladunk úgy a fogyókúrával, ahogy szeretnénk.

Rossz kapcsolatban vagy
A rossz kapcsolatok megnövelik a stressz-szintet, amitől képtelenek leszünk lefogyni. A rossz kapcsolatok alatt persze nemcsak a párkapcsolatot értjük, hanem a szülőkkel, a barátokkal, az ismerősökkel és a kollegáinkkal való kapcsolatot is. A stressz a hasi zsír raktározására szólítja fel a szervezetet, így nem fogunk megszabadulni a felesleges zsírpárnáinktól.

Étel intoleranciád van
Ha nem tudsz megszabadulni az utolsó néhány kilótól, akkor lehet, hogy valamilyen ételre allergiás vagy.Egy ilyen ételallergia gyulladást okoz a szervezetben, amitől megnő a szervezet vízvisszatartása is, tehát tulajdonképpen nem lesz eredményes a fogyókúra, mert sejtjeink felpuffadnak.

Szennyezett vagy
A környezeti mérgek, a cigarettafüst, a kozmetikumok, a fém fogtömések, a gyógyszerek, a halakból származó higany mind felhalmozódhatnak a szervezetben. Ezeket a zsírsejtek tárolják, amik nem lesznek képesek energiaként hasznosulni, amíg nem tisztulnak meg. Tehát lehet, hogy fontos lenne a szervezetet méregteleníteni, hogy a fogyókúra hatékonysága is megnőjön.

Nem dolgozol elég keményen
Lehet, hogy az edzést intenzívebbé kellene tenni, ahhoz, hogy a fogyókúra eredményesebb lehessen.