Tények az egészséges táplálkozásról 1.

2013.11.28 10:23

Az egészséges táplálkozás bonyolultnak és költségesnek tűnhet a nagy számú fogyókúrás “hóbortokhoz” képest, azonban az egészséges étrend sokkal kevésbé macerás, mint azt gondolnád. Lehetőség van a fogyókúrádat úgy végigvinni, hogy közben megőrzöd az egyensúlyt és a mértékletességet. Egy ilyen jellegű táplálkozással pedig olyan problémák is megelőzhetőek, mint az elhízás és az ehhez kapcsolódó egészségügyi problémák.

1. Változatosság, egyensúly és mértékletesség a kulcsai az egészséges táplálkozásnak
Ez a három fogalom az, amit szem előtt kell tartani egy fogyókúránál vagy az egészséges táplálkozás esetében. A változatos étkezés során nagyon sokféle tápanyag jut majd a szervezetünkbe, egy kiegyensúlyozott étrenddel hozzájutunk a szükséges szénhidrátokhoz, fehérjékhez és zsírokhoz. A kiegyensúlyozott étrend segít, hogy elkerüljük a szervezet túlterhelését vagy azt, hogy bizonyos tápaynagokból túl sokat juttassunk a szervezetünkbe. A mértékletesség segítségével felismerjük, ha a szervezet már jóllakott és nem esszük túl magunkat.

2. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek
Nagyon fontos, hogy egy fogyókúra vagy diéta során leginkább olyan ételeket válasszunk, amiknek magas a tápanyagtartalma, mert így egy-egy fogás segítségével igen sok vitaminhoz, ásványi anyaghoz és nyomelemhez juttatjuk a szervezetünket, ami ezáltal egészségesebben tud működni. Nagyon fontos tehát a magas zöldség- és gyümölcsfogyasztás, a megfelelő fehérjék kiválasztása és a nagy tápanyagtartlmú ételek előnyben részesítése egy siekres fogyókúra vagy az egészséges életmód során.