Trükkök a gyors fogyáshoz

2013.03.27 13:19

A Centers for Disease Control and Prevention 2010-es jelentése szerint az USA-ban az emberek 70%-a túlsúlyos vagy elhízott. Ez pedig a nagyszámú szívbetegségek, cukorbetegség és más problémák előidézője. Éppen ezért fontos, hogy megszabaduljunk a túlsúlytól rendszeres testmozgással és a kalóriabevitel csökkentésével. Persze van néhány igen hasznos trükk, amivel fokozható a súlyvesztés.

A tányér mérete
A 60-as években egy átlagos tányér mérete 23 centiméter volt. 2010-ben ez a méret 35-37 centiméterre nőtt. Éppen emiatt az optikai hatás miatt többet is fogyasztunk el az adott fogásból. Tehát érdemes kisebb tányérra váltani, mert így kevesebbet is fogunk enni.

A víz
Az Institute of Medicine javaslata alapján a férfiaknak napi 3 liter folyadékot, a nőknek pedig naponta 2 litert kell meginniuk. Ez a mennyiség mindent magában foglal, így az élelmiszerek folyadéktartalmát is. Mivel a vízben nincs kalória, így ez a legjobb választás, ha le szeretnénk fogyni. Nincs szükség a gyümölcslevek, sportitalok, ízesített vizek, stb extra kalóriáira.

A tej
A MyPyramid.gov szerint egy felnőttnek napi három pohár tejet kell innia naponta. Ha viszont tejet iszunk, akkor érdemes sovány tejet fogyasztani. Egy csésze teljes tej 150 kalóriát jelent, a sovány tej viszont csak 85-öt.

A gyümölcsök és zöldségek
A legtöbben nem eszünk elegendő zöldséget és gyümölcsöt, pedig ez fogyókúrás szempontból is fontos. Alacsony kalóriatartalmuk miatt nem hizlalnak, viszont nagyon sok vitamin és ásványi anyag, valamint rost van bennük.

Kerüljük a gyorsételeket, a feldolgozott élelmiszereket!
Fontos, hogy a nyers ételekből otthon magunk készítsünk el fogásokat, mert így sokkal kevésbé lesznek hizlalóak.